Project omschrijving

Moderne tuin in Snaaskerke

Bij deze mooie, strakke woning mocht de tuin op een moderne wijze uitgewerkt worden. Strak, boeiend en tegelijkertijd een leeftuin waar ze van alles in kunnen doen.
De tuin is ontworpen vanuit de woning. Vb. Vooraan bevinden zich dakplatanen die het verticaal groen brengen in deze voortuin, maar die tevens zorgen voor de nodige schaduw in de slaapkamer. Verder vormen de kubushagen een mooi stevig massief dat een leuk lijnenspel weergeeft. Het is een aangename ontdekking op weg naar de inkom!

In de achtertuin stonden groenten, water en bomen op het verlanglijstje. Hierbij wou ik graag het zicht op het open landschap in de tuin betrekken, wat perfect geslaagd is.
De groentetuin bevindt zich achter een 1m hoge haag, waardoor de tuin het jaar rond aantrekkelijk blijft. Deze bedraagt 50m² van de totale grondopp. 950m². Hier hebben ze volop de ruimte om gezonde groenten zelf te kweken en te oogsten. Heerlijk!

De waterpartij is uitstekend geïntegreerd in het terras. De granieten waterzuilen zorgen voor een robuust karakter, die mooi in contrast staan met de moderne rechte lijnen. Het zijn juist die elementen die zorgen voor evenwicht en karakter in de tuin.

De plaatsing van de bomen versterken de as naar het open landschap. De haaglijnen in combinatie met de geringe variatie in de beplanting maakt deze tuin extra boeiend en zorgt dat de tuin ook mooi oogt in de winter.
Het gazon en de inbreng van de plantvlakken hierin zorgen voor een leuke loopruimte en verstopplaatsen voor de kinderen. In deze moderne tuin kan er naar hartelust gespeeld en geleefd worden!

 

Ook geïnspireerd om uw droomtuin te laten ontwerpen?