Project omschrijving

Romantische tuin in Zedelgem

Deze tuin straalt een romantisch tintje uit. In de tuin mocht een landschappelijk los gevoel ontstaan. Hiervoor is er een basis van rechte lijnen gevormd, die ingevuld zijn met losse, zachte beplanting.
De rechte, slanke vijver is perfect qua schaal en afmetingen. Het is zo een pareltje in de tuin. Ze brengt sereniteit op het terras en lokt nieuwsgierigheid voor de bezoekers.
De losse, groen-goudkleurige siergrassen nl. Stipa vervullen een dubbele functie. Ze zijn weelderig enerzijds, maar stralen ook rust uit en brengen een mooi evenwicht in de voortuin.
De zachtheid uit zich in de bloeikleuren wit, zacht roze en zacht paars. Deze zijn door siergrassen met elkaar verbonden.
In deze tuin is het rustige en dynamische karakter met elkaar verweven, zonder dat het evenwicht verloren gaat. Het vloeiend lijnenspel zorgt voor harmonie. Terwijl contrast in de bladvormen van de beplanting  zorgt voor de nodige spanning, waardoor het totaalbeeld enorm aantrekkelijk is.
De bijzondere sfeer van de tuin en het flexibele gebruik, de natuurlijke materialen en de losse beplanting zorgen dat de tuin in de toekomst blijft boeien!