Project omschrijving

Strakke landschapstuin in Bulskamp

Weidse vergezichten zijn hier volledig in de tuin opgenomen. De strakke structuur en soberheid in de beplanting zorgen voor een immense ruimtelijkheid. Het is heel bijzonder om een tuin te beleven met zo’n geslaagde openheid.
Het binnenplein is wel omgeven met losse hagen, om zo de verschillende gebouwen met elkaar te verbinden. Zodat het niet zomaar losstaande gebouwen zijn, maar door de beplanting een besloten verbondenheid vormen.

In dit ontwerp ligt de nadruk op mooie lijnen en fraaie materialen. Opvallend zijn de subtiel op elkaar afgestemde sobere kleuren. In de beplanting zorgen verschillende groentinten voor kleur. Op het terras is er enkel licht paars bloeiende beplanting die de tuin opkleurt. In het materiaal contrasteert de donkergrijze natuursteentegel met de warme roeststalen afboording van de plantbakken.
Ook het hoogteverschil is door deze roeststalen wand opgevangen en vormt een prachtige designlijn in de tuin.
Kortom deze tuin is tijdloos en mooi in al zijn eenvoud. Less is more!