Strakke landschapstuin in Bulskamp

2013-12-11T15:17:28+01:00

Strakke landschapstuin in Bulskamp

Weidse vergezichten zijn hier volledig in de tuin opgenomen. De strakke structuur en soberheid in de beplanting zorgen voor een immense ruimtelijkheid. Het is heel bijzonder om een tuin te beleven met zo’n geslaagde openheid.
Het binnenplein is wel omgeven met losse hagen, om zo de verschillende gebouwen met elkaar te verbinden. Zodat het niet zomaar losstaande gebouwen zijn, maar door de beplanting een besloten verbondenheid vormen.

In dit ontwerp ligt de nadruk op mooie lijnen en fraaie materialen. Opvallend zijn de subtiel op elkaar afgestemde sobere kleuren. In de beplanting zorgen verschillende groentinten voor kleur. Op het terras is er enkel licht paars bloeiende beplanting die de tuin opkleurt. In het materiaal contrasteert de donkergrijze natuursteentegel met de warme roeststalen afboording van de plantbakken.
Ook het hoogteverschil is door deze roeststalen wand opgevangen en vormt een prachtige designlijn in de tuin.
Kortom deze tuin is tijdloos en mooi in al zijn eenvoud. Less is more!

Grote tuin met bolvormen in Zevekote

2013-12-17T09:15:12+01:00

Grote tuin met bolvormen in Zevekote

Deze recent aangelegde tuin is nog volop in groei. De inbreng van de verschillende groepen bolvormen die groenblijvend zijn, zorgen voor een mooi winterbeeld. De glooiende beplantingsvlakken brengen een verrassende indeling in de tuin. Ze zorgen dat de rechte tuin opeens zo anders wordt.
Deze beplantingsvlakken zijn ingevuld met grote groepen planten die afwisseling brengen tijdens elk seizoen, maar anderzijds eenheid uitstralen.

Deze tuin bezit een inspirerende indeling die meespeelt tot de vervolmaking van de ruimten. Door op een verantwoorde wijze in te spelen op de omgeving is er een meerwaarde aan de tuin gegeven.
De inplanting van de bomen in de tuin zorgt voor diepte en door de hoge kruinen behouden we toch het volledige uitzicht.

Achteraan in de tuin hebben we een tweede terras voorzien. Van hieruit kan men de tuin op een heel andere manier beleven. Het terras ligt los van de woning, men moet door de tuin wandelen om helemaal achteraan te komen. Maar als men op dit terras komt, ontplooit de moeite zich in een oase van rust!