Strakke tuin in Oostende

2017-04-12T16:44:58+01:00

Strakke tuin in Oostende

De inbreng van de onderbroken houten doorzichtige wanden brengen een eigen identiteit aan de voortuin. Het vormt een prachtig, esthetisch ruimtelijk geheel. Het vloeit mooi in elkaar en is tegelijk zo boeiend om deze tuin te ontdekken.

Achter de woning was de zon al snel verdwenen waardoor we een houten loungeterras bij het zwembad gecreëerd hebben. Deze is te bereiken via het verhoogde houten ipé looppad, die tevens voorzien is van led-verlichting en een prachtige lijn weergeeft. Het pad is niet louter esthetisch en ook uiterst functioneel. Het vormt een perfecte verbinding tussen de twee terrassen, maar is eveneens een looplijn die kan eindigen met een frisse duik in het zwembad.

In deze tuin is er gekozen voor verschil in de omheining. Zo zorgt een wand van verticaal geplaatste padouck latten voor de nodige geborgenheid aan het zwembad. Verder versterken de beukhagen het natuurlijk gevoel.

In deze tuin kan men stijlvol buitenleven. Ze is groots van begin tot het einde. Zo vormt een volledige wand in bamboe een perfect groen eindbeeld.

 

Ook geïnspireerd om uw droomtuin te laten ontwerpen?

Tuin met zwembad in Oostende

2017-04-12T16:44:58+01:00

Tuin met zwembad in Oostende

De eigenaars wilden graag een zwembad in de tuin en de rest mocht wat vernieuwd worden. Het leuke aan deze tuin waren vooreerst de oude fruitbomen. Ik vind het een must om deze volledig in de nieuwe tuin te integreren. De kracht en de ruwheid die deze brengen is zo bekoorlijk.

Verder heb ik alle storende omliggende elementen achter hoog groen verscholen, zodat de geborgenheid aan het zwembad volledig tot uiting kan komen. Het poolhouse is sober gehouden en paalt aan de gezellige lig- en lounge-ruimte. Deze is via stapstenen verbonden met het hoofdterras aan de woning en zo is er een mooie samenhang verkregen.

De beplanting bestaat uit diverse groentinten die op zich al een prachtig kleurpallet vormen. Deze zijn aangevuld met witte en paarse bloeitinten het jaar rond. De groepen zijn groot, wat ervoor zorgt dat de tuin rust en eenheid uitstraalt.

Ook geïnspireerd om uw droomtuin te laten ontwerpen?

Moderne tuin in Oostkamp

2017-04-12T16:44:58+01:00

Lekker loungen in moderne tuin in Oostkamp

Deze smalle zijtuin was al jaren een verloren ruimte. Dit hebben we omgetoverd tot een echte, knusse zithoek. Het is er leuk luieren in de zon, eten, genieten van de rust die de lange smalle vijver brengt.

De beplanting is sober gehouden, maar verandert mee met de seizoenen. In het voorjaar zullen bloembollen al vlug een wit accent brengen en in de zomer bloeien frisse witte planten doorheen de siergrassen. Deze brengen een gezellig sfeertje in de strakke ruimte.

Ook de eenvoud in de keuze van de materialen is hier terug te vinden. Het terras bestaat uit padouck hout, waardoor een gezellig tintje ervaren wordt. Eveneens de omheining en de verhoogde plantenbakken zijn hierop afgestemd. Enkel de vijver ligt in een arduinen terras dat een aangename beleving met zich meebrengt.

Ook geïnspireerd om uw droomtuin te laten ontwerpen?

Moderne tuin in Snaaskerke

2017-04-12T16:44:58+01:00

Moderne tuin in Snaaskerke

Bij deze mooie, strakke woning mocht de tuin op een moderne wijze uitgewerkt worden. Strak, boeiend en tegelijkertijd een leeftuin waar ze van alles in kunnen doen.
De tuin is ontworpen vanuit de woning. Vb. Vooraan bevinden zich dakplatanen die het verticaal groen brengen in deze voortuin, maar die tevens zorgen voor de nodige schaduw in de slaapkamer. Verder vormen de kubushagen een mooi stevig massief dat een leuk lijnenspel weergeeft. Het is een aangename ontdekking op weg naar de inkom!

In de achtertuin stonden groenten, water en bomen op het verlanglijstje. Hierbij wou ik graag het zicht op het open landschap in de tuin betrekken, wat perfect geslaagd is.
De groentetuin bevindt zich achter een 1m hoge haag, waardoor de tuin het jaar rond aantrekkelijk blijft. Deze bedraagt 50m² van de totale grondopp. 950m². Hier hebben ze volop de ruimte om gezonde groenten zelf te kweken en te oogsten. Heerlijk!

De waterpartij is uitstekend geïntegreerd in het terras. De granieten waterzuilen zorgen voor een robuust karakter, die mooi in contrast staan met de moderne rechte lijnen. Het zijn juist die elementen die zorgen voor evenwicht en karakter in de tuin.

De plaatsing van de bomen versterken de as naar het open landschap. De haaglijnen in combinatie met de geringe variatie in de beplanting maakt deze tuin extra boeiend en zorgt dat de tuin ook mooi oogt in de winter.
Het gazon en de inbreng van de plantvlakken hierin zorgen voor een leuke loopruimte en verstopplaatsen voor de kinderen. In deze moderne tuin kan er naar hartelust gespeeld en geleefd worden!

 

Ook geïnspireerd om uw droomtuin te laten ontwerpen?