Mijn werkwijze als tuinarchitect

Om u optimaal van dienst te zijn, komt het tuinontwerp en de opvolging in volgende stappen tot stand:

Bij een eerste thuisbespreking luister ik vooral naar uw wensen om uw droomtuin te kunnen ontwerpen. Deze vormen de basis om over te gaan tot een juist concept op uw maat. Voor mij is het uiterst belangrijk om te vertrekken van deze persoonlijke wensen. De kunst om die op een goede manier in de tuin te vertalen, ligt voor mij verborgen in het feit om het maximale uit de beschikbare ruimte te halen.

Bij een overeenkomst wordt het terrein opgemeten, zodat alles op plan kan worden ingebracht op de juiste plaats. Hierbij wordt ook goed gekeken wat er van omliggende elementen in de tuin al dan niet kan worden opgenomen.

Vertrekkende van de bestaande situatie worden schetsen gemaakt die daarna terug samen worden besproken. Op basis van deze bespreking teken ik het definitief tuinontwerp met bijhorend beplantingsplan op computer met AutoCAD uit. Hierbij wordt eveneens aandacht geschonken aan lichtaccenten. Ook het zoeken naar de juiste materialen krijgt uitgebreid aandacht om tot een mooi totaalconcept te kunnen komen.

Hierbij heeft u 3 mogelijkheden:

  • U kan zelf aan de slag voor de aanleg van uw tuin volgens het tuinplan. Hierbij kan ik u begeleiden bij eventuele vragen.
  • U kiest zelf een tuinaanlegger om uw tuin volledig om te toveren tot uw droomtuin volgens het gemaakte ontwerp.
  • U wenst dat de tuin wordt aangelegd door mensen waarmee ik samenwerk, zodat alles uiterst professioneel wordt uitgevoerd.

Graag maak ik ook een persoonlijke onderhoudslijst voor uw tuin. Op deze manier kunt u perfect zelf uw tuin onderhouden of door de tuinaanlegger laten verzorgen.